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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  13/11/2017
Data da última atualização:  13/11/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  NASCENTE, A. S.; FILIPPI, M. C. C. de; LANNA, A. C.; SOUSA, T. P. de; SOUZA, A. C. A. de; LOBO, V. L. da S.; SILVA, G. B. da.
Afiliação:  ADRIANO STEPHAN NASCENTE, CNPAF; MARTA CRISTINA CORSI DE FILIPPI, CNPAF; ANNA CRISTINA LANNA, CNPAF; TATYANE PEREIRA DE SOUSA, UFG; ALAN CARLOS ALVES DE SOUZA, UFLA; VALACIA LEMES DA SILVA LOBO, CNPAF; GISELE BARATA DA SILVA, UFRA.
Título:  Effects of beneficial microorganisms on lowland rice development.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Environmental Science and Pollution Research, v. 24, n. 32, p. 25233-25242, Nov. 2017.
ISSN:  0944-1344
DOI:  10.1007/s11356-017-0212-y
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Microorganisms can promote plant growth by increasing phytomass production, nutrient uptake, photosynthesis rates, and grain yield, which can result in higher profits for farmers. However, there is limited information available about the physiological characteristics of lowland rice after treatment with beneficial microorganisms in the tropical region. This study aimed to determine the effects of different beneficial microorganisms and various application forms on phytomass production, gas exchange, and nutrient contents in the lowland rice cultivar 'BRS Catiana' in a tropical region. The experiment was performed under greenhouse conditions utilizing a completely randomized design and a 7 × 3 + 1 factorial scheme with four replications. The treatments consisted of seven microorganisms, including the rhizobacterial isolates BRM 32113, BRM 32111, BRM 32114, BRM 32112, BRM 32109, and BRM 32110 and Trichoderma asperellum pooled isolates UFRA-06, UFRA-09, UFRA-12, and UFRA-52, which were applied using three different methods (microbiolized seed, microbiolized seed + soil drenched with a microorganism suspension at 7 and 15 days after sowing (DAS), and microbiolized seed + plant spraying with a microorganism suspension at 7 and 15 DAS) with a control (water). The use of microorganisms can provide numerous benefits for rice in terms of crop growth and development. The microorganism types and methods of application positively and differentially affected the physiological characteris... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bioagent; Growth promoter; Microorganismo; Phytomass yield.
Thesagro:  Absorção de nutrientes; Arroz; Oryza sativa.
Thesaurus Nal:  gas exchange; Nutrient uptake; Rice.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF34926 - 1UPCAP - DD20172017
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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  13/05/2013
Data da última atualização:  11/04/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA, E. V. C. da; SILVA, E. C. da; ARAÚJO, A. A. de; VENTURIERI, G. C.
Afiliação:  ELEN VANESSA COSTA DA SILVA, UEPA; ERIVANDA COSTA DA SILVA, UFPA; ALVARO ALBERTO DE ARAÚJO, UFPA; GIORGIO CRISTINO VENTURIERI, CPATU.
Título:  Análise físico-química, microbiológica e sensorial de méis de abelha (Apis mellifera) nos municípios de Vigia, Igarapé Açu e Bragança.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 20., 2006, Curitiba. Alimentos e agroindústrias brasileiras no contexto internacional: anais. Curitiba: Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos, 2006.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Pará.
Thesagro:  Mel; Qualidade.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/82700/1/CongressoAlimentos7.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU47488 - 1UPCRA - CDCD 00229CD 00229
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